Ја истерува несреќата од домот: Билка која ќе ви донесе благосостојба во домот во 2022 година

Според народните верувања оваа билка ја штити куќата од оган или удари од гром.

Чуваркуќата со векови се користи во народната мецицина, а многумина ја одгледуваат поради уникатност и декоративен изглед.
Колку и да звучи необично, новогодишните декориации од чуваркуќата станале омилени на интернет. Елката од чуваркуќа лесно се право од дрвени или метални основи во облик на триаголник, а потоа во нив се ставаат чуваркуќите.

Освен што е зелена и потсетува на вистинска елка, изобилува со листови кои даваат посебен изглед.
Украс од чуваркуќа е најубав начин да внесете дух од природата и празнична магија во домот.

error: Content is protected !!