Останала сама со возачот во автобусот: Ја гледал од ретровизор, а тоа што го направил потоа ја шокирало

Пoвеќето жени се плашат да патуват со ноќниот превоз, особено ако се сами и во автобусот или нема премногу луѓе.

Често се случува возачите или кондуктерите на ноќните превози да нападнат девојки или жени и иако не се сите исти, поради овие случаеви мислиме дака сите се исти.
Шна Камал (19) се враќала сама од работа со ноќниот автобус. Нејзината куќа била на последната станица, а на предпоследната сите патници се симнале од автобусот, освен таа.
Кога сфатила дека е сама само со возачот во автобусот, почуствувала страв кој станал поголем кога приметила дека автобусот стои, а возачот ја посматра од ретровизорот.
Меѓутоа, тоа што возачот го направил, ја оставил без текст.

Имено, Шна го прашала возачот зашто не трга, а тој и кажал дека сака да се увери дека нема ништо да и се случи на жената која штотуку се симнала од автобусот. Девојката била воодушевана, а тоа го споделила и на социјалната мрежа Фејсбук.
Во стаусот напишала: „Мислам дека само што го запознав најдобриот возач на автобус во светот! Кога од автобусот се сминаа група млади момчиња и една жена, останав сама со него.

-Стоевме во место, а јас го прашав зошто не трга. Ми кажа дека сака да се увери дека ништо нема да и се случи на жената која што се симна од автобусот.

И всушност тоа го направи. Ја почека да влезе во куќата, а групата со момчиња отиде на спротивна страна. Потоа застана во близина на мојата куќа, зашто беше мрак. Нема подобра личност од него. Фала на возачот на линијата 753 на грижливоста.“

error: Content is protected !!