Дали маркетите со лажни тежина на производите ги мамат граѓаните?

Конкретниот пример објавен на социјалните мрежи се однесува за маркетот „Тинекс“ и на фотографијата се гледа дека производ кој тежи 218 грама, е обележан со тежина од 272 грама.

Според објавата на твитер, образложението на маркетот било дека се случувало луѓе да го отворат пакувањето и да си земат производи.

Какво е вашето искуство со маркетите во Скопје?

error: Content is protected !!