Македонија утрово под снег – на овие места трупа снег среде април како да е вистинска зима (ФОТО)

Македонија утрово под снег – на овие места трупа снег среде април како да е вистинска зима (ФОТО)

Утрово Македонија е речиси под снег.


На сите повисоки места и планини снегот врне без престан, додека на пониските делови како и во главниот град имаме дожд.


Од она што може да се забележи на видео камерите поставени низ повеќето ски центри во земјава јасно се гледа дека снегот врне и има оформено нова снежна покривка.


Снег во моментов врне во Маврово, Попова Шапка, Копанки, Нижо Поле, Пониква, Крушево…

error: Content is protected !!