Оглас за работно место со ПЛАТА од 3.000 евра – Еве каде треба да АПЛИЦИРАТЕ!

Оглас за работно место со ПЛАТА од 3.000 евра – Еве каде треба да АПЛИЦИРАТЕ!

Се зголемува бројот на огласи кои се споделуваат на социјалните мрежи за работа во странство. Најмногу доминираат огласи за работа во Германија. Така еден оглас буквално го преплави фејсбук.

Станува збор за работни месна доставувачи на писма и пратки во DHL и Германска пошта. Се работи со автомобил, мало комбе, pick up возило.

Огласувачот посочува дека е пожелно познавање на јазик Германски/ Англиски основно ниво. Доколку немате познавање на јазикот, огласувачот информира дека организираат подготвителни курсеви ОНЛАЈН НАСТАВА со цел да се стекнете со основно познавање на јазикот.

Ова е одлична можност за млади до 29 години за тримесечна работа во Германија!

Огласувачот дава неколку информации околу работата:

1.Работите во една максимум две смени 40 часа неделно, недела слободен ден, со можност за прекувремена работа по желба платена секако.

2.Платен работен час 15.5 или плата Бруто околу 3000€, но вие како млади лица сте ослободени од плаќање на данок така што одземениот данок ќе го вратите до крајот на работната година.

Значи на крајот нетто плата ќе ви дојдe вашата целосна плата што ќе ја заработите.

3.Обезбедено сместување во соба на почеток делите тоалет и кујна се плаќа од 9 до 15€ по ден во зависност кој град ќе одите.

4.Од платата ќе ви биде одбиено за сместувањето.

5.Доставувате пратки и писма до адреса со комбе, pick up возило итн. по потреба.

6.Потребно е да знаете основно ниво англиски или германски јазик.

7.Добивате работен договор од нас, добивате комплетна документација.

8.Добивате директна поддршка кога ќе пристигнете во Германија од наш агент кој живее,работи во Германија.

9.После апликација работна дозвола се добива за околу 8 недели, затоа е подобро што побрзо да се аплицира.

10.За апликација потребно е:

Име
Град
Телефонски број
Години
Е-маил адреса
Познавање на јазик германски/англиски/српски

error: Content is protected !!