Тага во домот на Алачки – погребот ќе биде во недела: Почивај во мир тетка Натка
Тага во домот на познатата фамилија Алачки. За жал, оваа вест брзо се прошири и преку социјалните мрежи.

Почина мајката на маестро Горан Алачки, која сите неговио колеги, пријатели и познаници ја познаваа и како тетка Натка.
Најпрво преку социјалните мрежи за тажната вест сподели самиот Алачки:

„Почина мојата мајка Натка Алачка. Погребот е утре Недела во 13.30 на градските гробишта во Радовиш“.
Често тетка Натка се наоѓаше на социјалните мрежи благодарение на нејзиниот син, кој споделуваше фотографии од нејзиното секојдневие.

Пред околу 10 месеци, таа прослави 80-ти роденден, што беше проследено со торта и фотографија:
-Влегуваме во 9-та деценија, напиша тогаш Горан.

error: Content is protected !!