Фармерите во Швајцарија прават огромни дупки во стомакот на кравите заради оваа чудна причина

Дали некогаш сте посакале да ставите рака во стомакот на една крава? Ако одговорот е да, тогаш швајцарските фармери се оние кои можат да ви го овозможат тоа.

Доколку некогаш видите голема дупка во стомакот на кравата, запомнете дека тие се таму со причина и се нарекуваат фистули.
Дупката се прави од страна на кравата, а потоа цевката се поставува, така што оди директно во стомакот.
Дупката секогаш е отворена, затоа што на врвот има поставено гума, која е затворена со посебно капаче.
Откако кравата ќе се опорави од оваа постапка, дупката им помага на ветеринарите и земјоделците кои се одговорни за грижа на животното да го следат дигестивниот систем. Соодветно на тоа, тие можат да создадат и диета за кравата.
На овој начин фармерите имаат можност да се грижат за здравјето на кравите, но „PETA“ смета дека оваа постапка е корисна само во крајна линија во одредени индустрии.

error: Content is protected !!