Си одам од Град Скопје – не сум задоволен од Данела: Ова што го прави не можев да го претпоставам

Генералниот секретар на Град Скопје, Ѓоко Велковски поднесе оставка, а за причините што го потикнаа да ја напушти функцијата тој образложи во статус на Фејсбук во кој вели дека се разочарал од работата на градоначалничката Данела Арсовска.

„Оваа моја одлука ја донесов и поради фактот што сум разочаран од слабиот потенцијал за работа и несоработката од градоначалничката Арсовска во реализацијата на капиталните проекти за градот Скопје.
-Ветувањето кон скопјани беше модерна метропола, а резултатите да бидат брзи и сигурни. По речиси една година во Градот можам да кажам дека таму има поединци и професионалци вработени во градот кои со децении придонесуваат за развој на градот и им благодарам за соработката, пожртвуваноста и нивниот придонес.
-Но воедно залуден е мојот и нивниот ентузијазам кога Арсовска покажува затвореност, поинакви приоритети од ветените, слаба динамика во темпото на реализација додека проблемите се наталожуваат. Во таква една ситуација развојот на градот Скопје не е можен, иако граѓаните со право очекуваа по нејзиното стапување на функција многу повеќе“, пишува Велковски.
Тој вели дека ќе продолжи да придонесува за Скопје, но како член на Советот на Општина Чаир и дека и понатаму ќе го поддржува претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.
„Со оглед на тоа што на оваа позиција дојдов откако претходно бев избран за советник во општината Чаир, кое е местото каде што живеам и каде што исто така имам обврска да придонесувам барав Државната комисија за спречување на корупцијата да се изјасни за таквата ситуација.
-Тие овие денови ме известија дека ќе морам да се определам за една од тие две позиции, при што јас донесов одлука да си заминам од позицијата генерален секретар на градот Скопје и да се посветам на советничката функција каде сум избран од граѓаните на Чаир“, наведува Велковски на Фејсбук.

error: Content is protected !!