Директорката на детската градинка во Вевчани уплатила 77.036 денари на фирма од прв братучед на мажот ѝ?









Директорката Даниела Мурџеска поставена од градоначалникот Спасе Кочовски, за неполна година од средината на декември до почеток на септември во ЗИ потрошила 77.036 пари од вевчанската градинка, пишува „Мое Вевчани“.

Приватни животи не мешаме, ама ко ќа е поворзана јавната функција со роднински ворски и ко ќа се работат за пари од вевчанци морат да нагласиме дека директорката е порва брачеда (по можот) со газдата на ДООЕЛ ЗИ.




За тендерите што ги спомвит Спасе дек ги давала претходната гарнитура тие се преку јавна набавка и тој што ќа понудит најниска цена тој го земат тендерот. Ове што го прет Спасе и негојте директори се договори во четири очи, без јавна набавка.




Чекаме ДКСК овде да истражит непотизам и ако имат, директорката да добјет кривична пријава за злоупотреба.

•Ако сакат некој вевчанец да ги добјет сметките нека ни пишит во порака, додаваат од „Мое Вевчани“

error: Content is protected !!