Фејсбук воведува нова опција – дознајте за што се работи

Голем новитет воведува Фејсбук.

Останува да се види како на тоа ќе реагираат користицните. Дали ќе им се допадне или пак не.
Компанијата Мета објави дека социјалната мрежа Facebook ќе добие Community Chats, нова опција која ќе им олесни на корисниците да организираат разговори на тема што ги интересира.
Како дел од новата опција, ќе може да се организираат разговори околу објави, теми, настани и да ги користите за поврзување со луѓе надвор од вашиот социјален круг.

Покрај текстуалниот дел, ќе има и поддршка за аудио и видео канали, така што луѓето опционално ќе можат да го вклучат микрофонот или камерата за да ги „повикуваат“ другите, пишува City Magazine повикувајќи се на The Verge.
За разлика од групите на истата мрежа, овде ќе можете побрзо да добивате одговори на прашања за одредена тема, а ќе има и администратори кои ќе се грижат се да остане цивилизирано и цивилизирано.

Ова вклучува вметнување зборови кои се забранети во разговорот, како и блокирање на секој што не ги почитува правилата.
Сето ова е инспирирано од системот што го има Discord, каде што се организираат разговори околу една видео игра или тема, а од Мета најавуваат дека нивната нова опција ќе вклучува сè поспецифични теми и со тоа ќе донесе помал број луѓе со најслични интересите поблиски.

error: Content is protected !!