ВОНРЕДНА контрола во болницата во Штип – ова се деталите

Државниот санитарен и здравствен инспекторат соопшти дека иницира вонреден инспекциски надзор во ЈЗУ Клиничката болница – Штип по добиени сознанија за пациент кој починал од сепса.

Роднини на починатиот пациент Ј.Д. (25) од Берово на социјалните мрежи информираа дека тој починал откако добил сепса по дренирање заб во штипската болница.

Смртта на пацеинтот ја потврдија и од штипската болница.

error: Content is protected !!