(ВИДЕО) Адам искубан во „Задруга“: Започна да плаче – бара помош, му се закануваат со ќотек

Македонскиот пејач, кој влезе во „Задруга 6“ е главна тема во медиумите на Балканот. Адам Лабунски штотуку пристигна во рајската градина. Тој ќе разговара со Дрвото на мудроста за конфликтите што ги има.
На самиот старт почна да зборува за Урош Ќертиќ:
– Урош ми ги фрли работите во ѓубре, и затоа ги носам работите со себе. Ми се заканува од самиот почеток. Го молев да се смири за да ја намалиме тензијата. Вчера пеев и тој ми ја искуба косата поради тоа. Не можам повеќе да бидам со него под ист покрив. Луѓето се премногу расипани, не можам да бидам овде. Не се снајдов овде. Мислам дека го мачам затоа што сум различен, тој има шизофренија. Не знам која е неговата цел и кој е неговиот план, но тоа не е нормално – изјави Адам.
Ви предлагам да не се нервирате премногу – рече Дрвото.

– Не можам да го поднесам овој притисок. Сакам да си олеснам на себе и на нив. Те молам прости ми, јас сум побожен. Многу ми помогна, јас сум добар човек и добар музичар, не можам да бидам сам со овие луѓе, не можам да бидам со нив – низ солзи рекол Адам.
-Мајка ми имаше мозочен удар пред да влезам овде, а јас силно се борам, но не можам. Ве молам пуштете ме. Им помагам на постарите, застанав да го бранам Лепо Миќ кога го нападнаа, но не можам да издржам повеќе. Ме смири, бидејќи не се пронаоѓам кај овие луѓе: Се плашам за здравјето, многу изгубив. Подобро да бидам сиромав и никој да не ме знае, не можам ова веќе да го издржам.

– Адам, да се обидеме, не прифаќам да се предадеш. Можеби е време да го запознаеш нов Адам,- рече Дрвото.

Погледнете подетално во видеото подолу.

error: Content is protected !!