Цела Македонија е трогната после оваа објава: Се огласи доктор Чадиковски во врска со едно бебе

Д-р Владимир Чадиковски, специјалист по детска хирургија, сподели навистина прекрасна вест на својот Твитер профил. Спасено е уште едно детенце, од рацете од умешниот доктор.

2000-2004

Специјализација за детска хирургија

Хирург, општа и детска хирургија (2004 – денес)

Медицински факултет при Универзитетот „Кирил и Методиј“ – Скопје, Република Македонија

2012-2016

Докторски студии за медицински науки

Теза: „РЕТРОСПЕКТИВНА КОМПАРАТИВНА СТУДИЈА ЗА ТРЕТМАН НА ПРИМАРНИ АНТЕРИОРНИ ХИПОСПАДИИ СО МЕТОД SNODGRAS AND MATHIEU
Медицински факултет при Универзитетот „Кирил и Методиј“ – Скопје, Република Македонија

2015-2018

Супспецијализација за неонатална и детска кардиохирургија

Детски кардиохирург (2018 – денес)

-Нема поголема радост да спасиш бебе Михаил (1.7 кг. 33 гест.недела) на родители дојдени од Америка да направат македонска свадба и по долга борба да се вратат со здраво детенце дома!!! Браво за цел тим!, соопшти тој.error: Content is protected !!