(ФОТО) Обид за убиcтво на новинарот Божиновски – тој испрати директна порака

Веста која привлече внимание, како во Македонија, така и на Балканот… повторно е крајно актуелна.

Многумина се шокирани од истата. Веста продолжува веднаш по рекламата:
Еден од новинарите кои секогаш имаат свој став и никогаш не потклекнува на закани, Зоран Божиновски, на својот профил извести за обидот за негово убиcтво.
-20 години подоцна, нарачателот на мое убиство, Д.Д., со седум годишна затворска казна, уште се крие во Белград. Наводно, оваа или идната година ќе можел да се врати во Македонија како ништо да не било!
За нарачаното убиcтво врз мене платил 15.000 евра на З.Т. селанец од Доброшане и Б.К., вујко на Ф. П.. Половина од тие пари ги задржале за себе, половина ги дале на еден од извршителите.
Еден час по полноќ, на 24 спрема 25 септември 2002 година, пред куќата во која беше тогашното кумановско радио „Тумба“, дежурале во Лада Нива на ТВ Нова (сопственот на Д.Д), директорката Ј.П. и камерман. Чекале да се случи моето убиcтво, да снимаат ексклузивен прилог…
Уште чекам реакција од корумпираната стока од кумановското основно јавно обвинителство да покренат истрага за НАРАЧАНО УБИCTBO.

error: Content is protected !!