(ФОТО) Празни рафтови, нема храна: Ваква криза во Германија не се памети од Втората светска војна

Вистински хаос се случува во Германија, каде германската прехранбена индустрија се соочува со најтешката криза од крајот на Втората светска војна, пишува познатиот германски весник „Ди Велт“.
Според гореспоменатиот медиум, германските производители на замрзнати и свежи производи би можеле да престанат со работа поради поскапувањето на енергенсите.
Во врска со ова, производителите испратија отворено писмо до германската влада во кое повикуваат на државна помош.
– Постои опасност од значителен недостиг на храна во секојдневното снабдување со луѓе во Германија. Ситуацијата е повеќе од сериозна – цитиран „РТ“.
Исто така, се забележува дека ако владата не преземе мерки за решавање на кризата, тогаш полиците во германските супермаркети би можеле да се испразнат.
– Дејствувајте веднаш, во спротивно фрижидерите и замрзнувачите за германското население наскоро ќе бидат празни – се наведува во апелот.

error: Content is protected !!