(Видео) Палевски: На Косово следи воен конфликт во кој ќе учествуваат сите околни држави

“На Косово следи конфликт, тврдам дека ќе има поделба на Косово, воен конфликт во кој ќе учествуваат сите околни држави”, вели Љупчо Палевски во денепната епизода на “Тешки муабети”, пренесе Инфомакс.

– Политичко решение нема и невозможно е заради Албанците односно Косоварите. Значи копија на Зеленски, не ги почитуваат меѓународните обврски кои ги потпишале.

Курти прави упад со таблици, со тривијални работи… Личната карта на Србинот во Северна Митровица значи дека тоа е Србија, тоа е позиција на еден народ, политичка позиција. Вучиќ ги изработи сите потпишани рбаоти во Брисел, го утепаа од плукање дека е предавник. Есега Курти исто како Зеленски, не го имплементира.

На Косово следи конфликт, тврдам дека ќе има поделба на Косово, воен конфликт во кој ќе учествуваат сите околни држави.

– Политичко решение нема и невозможно е заради Албанците односно Косоварите. Значи копија на Зеленски, не ги почитуваат меѓународните обврски кои ги потпишале.

Курти прави упад со таблици, со тривијални работи… Личната карта на Србинот во Северна Митровица значи дека тоа е Србија, тоа е позиција на еден народ, политичка позиција. Вучиќ ги изработи сите потпишани рбаоти во Брисел, го утепаа од плукање дека е предавник. Есега Курти исто како Зеленски, не го имплементира.

На Косово следи конфликт, тврдам дека ќе има поделба на Косово, воен конфликт во кој ќе учествуваат сите околни држави.

Со поделба на Косово, Брисел престанува да постои, односно ЕУ во оваа форма во која е денес.

Кој сака војна? Никој.

Но излезното решение е воено со силен контролиран конфликт, Македонија веќе оваа антисрпска влада предводена од ДУИ, ќе се солидаризира со Косово, Абазовиќ е веќе паднат а беше спремен да потпише поделба на Косово.

Вучиќ нема да изгуби од Косово во билатерален договор, мора да кризира околината, да биде мултирлатерален, да седнат Пендаровски или Таче, Албанија, Косово, Србија, Црна Гора и Вучиќ да не спаси сите од една нова балканска војна.

На тој начин се креира атмосфера на благодарност кон Србија за подарениот мир, колку и да звучи тоа гадно, објаснува Палевски.

Погледнете ја целата епизода на “Тешки муабети” на слендиот ЛИНК.

error: Content is protected !!