Жените трчаа по него, а сега нема ни една, таткото на Адам проговори и за други работи: Цеца го обожава

Адам Лабунски, актуелниот учесник на шестата сезона на Задруга, не престанува да го привлекува вниманието на јавноста откако стапна на имотот.
Адам е еден од првите учесници кој наишол на проблеми со цимерите, но бил учесник и во расправии кои биле на работ на инцидент. Неговиот судир со Урош Чертиќ се раскажуваше со денови, како и неговото, како што велат членовите на Задруга, „претерано пеење“, што доведе до многу конфликти.
Во оваа прилика се огласи Ибро Лабунски, таткото на Адам кој даде свое мислење за учеството на неговиот син.
– На самиот почеток не бев за тој да влезе во реалното шоу бидејќи се грижев како ќе се снајде. И самиот сум музичар, знам како оди кога ќе почнеш од нула. Во Македонија сум познат, а во Србија не. Кога го повикаа, бев против, бидејќи мислев дека нема да се снајде со „белградските волци“.
Адам на самиот старт беше и за и против, но сепак се проби и влезе во величествениот имот… Тука живееме веќе 4 месеци за да го поддржиме и да му помогнеме да ја освои Србија. Мислев дека Задруга ќе му помогне и ќе го популаризира, а знаеме колку значи само да се појавиш на телевизија Пинк, а неговиот почеток беше на ѕвездите на Пинк…

Таткото на Адам откри и што го советувал пред да влезе, но зборува и за конфликтот со Урош Чертиќ.
– Иако сум му татко и ментор, бидејќи го научив се што знае за музиката, не сум пристрасен. Можеби не е најдобар пејач, но како пакет е доста квалитетен. За време на натпреварот „Пинкови ѕвездички“ за тоа проговори и самата Цеца која го пофали како комплетен изведувач. Би сакал да не е ‘анонимен’, познат сум во Македонија, но не и во Србија, што не би сакал да биде случај со него.
-Навистина би сакал да успее во регионот. Го советував да не се жали, да пее кога ќе го прашаат… Малку е досаден во таа смисла, се разголува и кога треба и кога не треба. Можеби Урош беше малку во право, бидејќи изгледа малку уморен од тоа секојдневно пеење. Навистина, иако сум татко, сакам да бидам што е можно пореален кога е моето дете во прашање. Гледаме и следиме се што прави секој ден…
Ибро Лабунски на самиот крај откри каков совет би му дал на својот син доколку во овој момент може да разговара со него.

– Би сакал малку да се опушти, да биде спонтан и самиот. Нека другите го бараат малку повеќе, а не да им се наметнува. Девојките секогаш трчаа по него, а сега нема ниту една, што ми е многу чудно, но верувам дека му треба малку време да разбере како треба да реагира во одредени ситуации бидејќи ова е почеток. Да бев во него, ќе беше поинаку бидејќи сепак имам повеќе животно искуство во се. Урош е силен говорник, но сигурно би знаел се да му кажам и објаснам во една реченица, додава Ибро.

error: Content is protected !!