Ова јадење го јадат само скопјани

Симит погачата е омилен појадок во Скопје. Пекарот отвора лепче, го полни со парче бурек и го служи како сендвич. Без месо, без сирење, без сос, само леб!

Симит-погачата е скопски локален бренд, кој веќе е извезен како скопски во Истанбул, Призрен и на други места.

Ова јадење го јадат само вистински скопјани.

error: Content is protected !!