СУПЕР мерки на Владата: Ковачевски само што откри – ЕВЕ каква помош добиваат граѓаните

Никого нема да заборавиме. Оваа криза ќе ја поминеме сите заедно. Зимата ќе биде тешка, знам дека на пролет ќе биде многу подобро. Оваа криза е најтешката после Втората светска војна.

Сите извештаи на медиумите покажува дека се работи за највисока стапка на инфрлација.
Ќе биде тешко и кај нас, но ќе биде тешко и во многу други земји. Ние ќе се погрижиме сите да имаат греење и храна. Никој нема да биде оставен сам.

Денес, на 88-та седница на Влада, донесени се низа на мерки:
Нов сет мерки вреден над 350 милиони евра:
Исплата од еднократна помош од 3.000 денари за 36.000 домаќинства

Зголемување на пензиите за над 330.000 пензионери.
Субвенционирање за поддршка на плаите во приватниот сектор.

Зголемување на добивката од Мој ДДВ.
По 12.000 денари односно по 3.000 денари за четири месеци ќе добијат 42.000 граѓани

По 6.000 денари ќе има за пензионерите кои земаат до 11.525 денари пензии.

Наскоро поопширно…

error: Content is protected !!