Правен факултет од Скопје само што се огласи: Со голема тага ве известуваме почина проф. д-р Татјана Петрушевска

Еден од најстарите факултети во Македонија, денес со тажна вест.

На големиот празник 11-ти октомври, се случи вистинска трагедија.
Пред околу еден час на социјалните мрежи се сподели веста за прераната смрт на познатата професорка на Правен факултет, Татјана Петрушевска.

По краток период, оваа вест ја потврдија од Правниот факултет, кои напишаа:
IN MEMORIAM

Со длабока тага ве известуваме дека денес, 11.10.2022 година, по долго боледување почина проф.д-р Татјана Петрушевска, редовен професор на Правниот факултет „Јустинијан Први“ – Скопје при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје.
Со нејзината смрт загубивме драга и почитувана колешка и особено ценета пријателка, успешен интелектуалец, извонреден предавач, одличен педагог и посветен наставник.
Нека почива во мир!

error: Content is protected !!