После ова многумина ќе останат без збор: Heнад Лазаpов со порака до сите граѓани во Mакедонија

Ненад Лазаров е претставник на една млада генерација доктори кои во изминативе десетина години внесоа свежина во нашето здравство, пред сѐ, кога станува збор за односот пациент-доктор.
Познат по тоа дека секогаш директно и јавно го искажува своето мислење за тоа што чини, а што не чини во здравството кај нас, д-р Лазаров на ист начин ја практикува и медицината, транспарентно објавувајќи на социјалните мрежи за неговите секојдневни професионални активности.
Во изминатите 24 часа, крајно актуелна е темата на новинарот Фуркан Салиу кој и упадна на директорката на Детската клиника. Д-р Аспазија Софијанова.

За ова, свој краток, но многу јасен и директен став имаше и доктор Ненад Лазаров, кој напиша:
Сакам само еден ден да можете да осетите како е да си лекар и да имаш на одговорност туѓ живот, здравје, колку е тежок погледот и очекувањата од семејството.
Па со деца тие што работат, никој нема да не разбере никогаш.

Од секој пациент само по 0.00001 да примиш тага, премногу е.
Јебали ве пари, нема цена животот ниту може да му се надокнади на тој што се бори за него.

error: Content is protected !!