Исповед на пејачка: Бришам задници на стари луѓе за на децата да им донесам леб

– Не се срамам од тоа што го работам сега, а и нема потреба. Можам да преживеам и да создадавам, моите деца имаат сè што им треба – изјави Аница Миленковиќ
Се сеќаваме на пејачката Аница Миленковиќ кога во деведесеттите го пееше хитот „Ланчиќ“. Во меѓувреме, таа замина во Америка, каде живее и денес.

Пандемијата на коронавирус предизвика мешаница секаде во светот, особено во економијата, тоа го почувствуваа и ѕвездите што пејат.
– Пред ковид-19 имав многу работа, не стоев. Потоа следеше овој хаос и, се разбира, помалку работа. Јас никогаш не плачам над судбината. Никогаш немав мажи со пари, секогаш инвестирав сама во себе.

Имам две деца, ќерка Барбара и син Филип, на кои најмногу им требам сега кога растат. Минатата година беше одлична за пеење. Потоа дојде корона вирусот и нема повеќе работа – изјави Аница во интервју за српски „Телеграф“ и додава:
– Бидејќи сум на Флорида, многу луѓе тука имаат куќи и станови што ги изнајмуваат на луѓе од целиот свет. Ги одржував тие куќи. Ми плаќаат да ги средувам и чистам туѓите станови, куќи. Јас одржував банки, беше супервизор таму.

Фала му на Бога, јас сум одлична во тоа и работам за истиот човек веќе три години. Како што ми застануваа патувањата, така и моите свирки, морав да заработам повеќе за моите деца, па затоа започнав да работам со стари луѓе – наведува таа.
Аница признава дека не е лесно да се грижиш за постари луѓе.

– Неодамна се грижев за баба која, за жал, почина, таа беше врзана за креветот. Сега се грижам за нејзиниот сопруг. Таа грижа за старите луѓе е нешто што ме исполнува. Не се срамам, способна сум. Знам дека ако не можам да заработам пари пеејќи утре, ќе најдам работа.

Не се срамам да кажам некому дека на постари луѓе им го бришам задникот, па како е кога ќе почнат да се гушат, дека треба да ги свртите настрана за да не се загушат.
Овие луѓе треба да се преоблечат, овие луѓе треба да се искапат, повеќето од нив не се способни, тие се стари, болни. Секогаш морав да се обратам на работа што ќе ми донесе леб во куќата за моите деца. Горда сум на себе што можам да работам било каква работа. Растев на село, се грижев за кози, овци. Јас молзев крави. Работев се што се работи на село – изјави пејачката и додава:

– Не се срамам од тоа што го правам сега, и нема потреба. Можам да преживеам и да создадам, моите деца имаат сè што им треба. Никој никогаш не ми дал ништо, јас платив за сè сама. Сите мислат дека на пејачите, сè им е само сјај и гламур, дека сè е маркирано. Многумина нè гледаат на тој начин. Има пејачи кои живеат така.
Јас не сум импресионирана од пари, вили, скап накит, облека од брендирани производи. Носев скапи партали, имав скапа шминка, веќе не ме исполнува тоа. Да се ​​работи со постари лица е многу емотивна работа. Научив колку малку им треба за да бидат среќни.

Ракување, да им се помилува косата. Најдов среќа. Јас дури и не сум блиску до тоа што го имав, но сега сум посреќна – изјави Аница Миленковиќ.

error: Content is protected !!