Доцна вечерва се огласи Зоран Заев: Ејјјјј… и тоа го дочекавме – вредеше луѓе, вредеше

Статус на Зоран Заев:

Нашиот македонски сон стана реалност !
Потпишавме договор со Европската Унија на македонски јазик.
Северна Македонија потпиша договор со ЕУ, на кој што стојат потписите на сите земји членки на Европската Унија, вклучително и потписите на нашите соседи Грција и Бугарија.
Ееееј… Грција и Бугарија потпишаа договор со нас на МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК !
Сега веќе не треба да веруваме, СЕГА ВЕЌЕ ЗНАЕМЕ зошто беше храброста, решителноста, визијата…
Успеавме !

МАКЕДОНЦИ со МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, признаени од целиот свет !
Радувај се мој македонски народе !

Испишавме историја !

error: Content is protected !!