Надуен стомак и гасови, сигурно имате покачено ниво на оваа бактерија

Према последните статистики и истражување, помеѓу 5 и 15 проценти од популацијата која се смета за здрава, е заразена со бактеријата Сибо.

СИБО ја опишува големинтата на бактериите и работата во тенките црева.
Концентацијатата на оваа бактерија е ниска кога работи нормално, во случај да имате болка, запек или подуеност тогаш тоа го предизвикува растот на оваа бактерија во цревата.
Голема концентарција на бактеријата СИБО се храни со остатокот од храна во тенкото црево , пред целосно да се стопи, и да се апсорбираат хранливите материи.
Тие бактерии создаваат голема болка, дијареа и надуваност, или запек.
СИБО може да доведе до воспаление, кое може да остави и негативна дејство на слузницата на тенкото црев, што доаѓа до намалување на апсорбирање на важни хранливи материи, како што се витамини и минерали.

error: Content is protected !!