Уапсен работник на бензинска пумпа: Снимал млад човек кој потоа се самоубил – откако бил исмеван

Полицијата го уапси Вељко Тришиќ, работник на бензинска пумпа од видео снимката на која е прикажан како го снима младиот Младен Дулиќ (22) од Лакташ, кој се самоуби.
Изворите додаваат дека Тришиќ во моментов е под кривична истрага.
„Независне“ дознава дека Тришиќ е осомничен за неовластено снимање.

Да потсетиме, Младен Дулиќ, се самоуби откако, како што е наведено на социјалните мрежи, не можел да го поднесе притисокот на јавноста поради потсмевот кој го претрпел на интервју за работа.
Како што пишуваат тамошните медиуми, работникот на бензинската пумпа „Глигиќ“ од Лакташ се исмејувал на дваесет и двегодишен млад човек кој побарал од него да пополни формулар за „пријава за работа“.
Телото на Младен го пронашол неговиот татко откако се вратил од работа. Таткото се вратил дома со велосипед и видел дека вратата од просторијата за пушење е отворена, но прво не се посомневал во ништо, вели добро информиран соговорник на Српскаинфо.
Набрзо забележал дека лото ливчињата се превртени пред димницата и тогаш добил шок.
Таткото го видел синот во просторијата за пушење и веднаш го фатил за нозете обидувајќи се да го спаси.

error: Content is protected !!