Тие денови Путин се молеше и плачеше – најтешките моменти на најмоќниот човек во светот

Кој е Владимир Путин? Веќе 18 години одговорот на тоа прашање го бараат политичарите, новинарите, политиколозите и многу други. Ни понудил бројни изјави, прилози, списанија, книги и документарни филмови.
Прв пат на тоа прашање јавно одговори поранешниот америкаснки претседател Џорџ Буш, на првиот самит со Путин на 16.јуни 2001 година.

– Му погледнав на тој човек во очите, видов дека е исправен и декла може да му се верува, ја почуствував неговата душа, изјави тогаш на конференцијата за медиумите.
Поради што луѓето му веруваат на Путин? Па и странските лидери, меѓу нив и оној кој е претседател на САД и избран токму на сметка на политичката програма која ја основал на страна од Путин и на државата во која тој е на чело.

Овде станува збор за особините кои го поддржуваат и му веруваат огромна маса од 140 милиони луѓе. Тие особини се поради неговите карактеристики кои медиумите ги пишуваат за својата публика, а откриваме и некои непознати факти за рускиот претседател.
Во едно од бројните докумнетарци за неговото појавување се изјавува извесна Оксана, кои тоа го кажуваат анкетираните на улица во неколку руски градови:
– На Путин му верувам бидејќи е чесен и принципелен, бидејќи е човек. Тоа што Владмир Путин го дефинира како човек е верата. Имено, тој е многу религиозен. На верата и се обраќа и во тешките моменти, приватни или национални. Нрмално, таков не беше во времето кога служеше во KGB, а верата му се врати во деведесетите. Му се врати бидејќи е крстен и одгледан во вера од страна на неговото семејство.
И неговите соработници кажуваа каков човек е претседателот на Русија, еве кога му било најтешко на Путин.
-Кога беше трагедијата во Беслан во 2004 година во која загинаа 314 лица меѓу кои 186 беа деца. На веста за крвопролевањето многу се вознемири, потоа и се расплака, долго време го смируваа, а во текот на ноќта веднаш отпатува на местот, наврати до црква и запали свеќи за загинатие.
Истото се случи и кога падна рускиот авион во кој загинаа 214 лица и тогаш претседателот беше видно вознемирен од трагедијата.

error: Content is protected !!