Македонија вечерва донесе важна одлука: Припадници на Армијата одат во повеќе странски мисии

Најнова вест – Македонија вечерва донесе важна одлука.

Ова е веќе и официјално потврдено.
Веста продолжува веднаш по рекламата:
Веста продолжува веднаш по рекламата:
На денешната владина седница на предлог на Министерството за одбрана се донесени повеќе одлуки за испраќање на припадници на Армијата на Република Северна Македонија, соопшти владината прес-служба.
Припадници на Армијата ќе бидат испратени во НАТО мисијата „NATO Mission Iraq – NMI“ во Ирак, во меѓународната операција на ЕУ „АЛТЕА“, во Босна и Херцеговина, во НАТО операцијата „КФОР“ во Косово, во НАТО мисијата „Зајакнато истурено присуство“ (enhanced Forward Presence – eFP ) во Летонија, како и во меѓународната операција на ОН, „УНИФИЛ“ во Либан.

error: Content is protected !!