ГОТОВО Е: Софијанова од денес повеќе не е директорка – настрада уште еден директор, денес две оставки

Јавноста пред околу 15-тина денови, имаше многу коментари поврзани со докторката Софијанова.
Тогаш во објава на новинарот на Клан ТВ, Фуркан Салиу, имаше докази како Софијанова иако не била во државата, пишувала дека е дежурна, при што земала висока плата.
Денес таа повеќе не е директор.

Веста продолжува веднаш по рекламата:
Директорката на Универзатската клиника за детски болести проф. д-р Аспазија Софијанова и дирекоторот на Клиниката за радиотерпаија и онкологија, д-р Никола Васев, поднеле оставки, на барање на министерот за здравство, Беким Сали, соопшти попладнево Министерството здравство.
Согласно законските процедури, по назначување нови директори на овие клиники од страна на Министерот, јавноста навремено ќе биде информирана, се вели во соопштението на Министерството за здравство.

error: Content is protected !!