Министерот Сали откри зошто се оставките на двајцата директори – едно нешто ги зачуди сите

По барање на министерот за здравство Беким Сали денеска оставка од директорските позиции си дадоа директорката на скопската Детска клиника, Аспазија Софијанова и првиот човек на Онколошката клиника, Нино Васев, пренесе ФОКУС.мк
Според информациите до кои дојде „Фокус“, двајцата директори биле на разговор во Кабентот на Сали, каде било побарано од нив да си поднесат оставки, бидејќи во спротивно секако ќе бидат разрешени од функциите.
Тоа била и првичната причина зошто двајцата први луѓе на скопските клиники веднаш се соогласиле на таквата можност.

„Фокус“ го контактираше и актуелниот министер, кој во изјава ни потврди дека оставките се дадени по негово барање.
„Во последниот период и на двете клиники имаше доста скандали поврзани со работата на директорите и поради тоа мораше да се преземе ваков чекор.

На тој начин се создадоа и сомнежи околу нивната работа и затоа тие денес си поднесоа оставки и на нивно место ќе бидат назначени нови директори“, вели Сали.
Тој стана министер за здравство на почетокот на годината и тогаш јавно соопшти дека нема намера да менува ниту еден директор на клиника се додека си ја вршат работата како што треба.

Целиот текст на ФОКУС.мк

error: Content is protected !!