Тимот на покојниот Џеки Јанг дел од настанот „Мовембер“ – Омар Османи ја прими благодарницата

Успешно беше спроведен настанот познат како „Мовембер“, кој напротив, од месец октомври, кој е познат како месец на женската свест за ракот на дојката, овој месец, таканаречен Мовембер, се однесува на сензибилизација и зголемување социјална свест за ракот и болестите.

Секоја година во ноември, мажите ширум светот пуштаат мустаќи, што има многу подлабоко значење од само украсување на лицето. Со цел да се зголеми свеста за машкото здравје, во ноември, покрај редовните годишни прегледи, мажите се охрабруваат да бидат свесни за нивната историја на рак и да започнат здрав начин на живот.

Ако забележите дека се повеќе мажи пуштаат мустаќи или бради, не мислете дека се работи за мрзеливост или нов тренд, туку само Movember.

На овој настан, меѓу многубројните бербери на Град Скопје,присуствуваше и екипата на покојниот Џевахир Јакупи, Џеки Јанг. При што главен претставник од оваа екипа беше Омар Османи.При што на истиот му беше доделен Благодарница за учество и придонес на овој настан…

Посебна заграда мора да отвориме за тоа дека со присуството на екипата на Џеки Јанг и пофалбите освоени денеска, уште еднаш се докажа дека екипата на Џеки продолжува со перфектното работење и по неговото заминување од овој живот…

error: Content is protected !!