ДОЗНАЈТЕ на време: Еве каде утре нема да има автобуски превоз во Скопје

Автобусите на приватниот превозник „Слобода превоз“, на линиите 9, 12, 22, 23 и 45, утре нема да сообраќаат поради тоа што ЈСП „Скопје“ односно Град Скопје не го исплатила долгот кон компанијата.
Сопственикот на „Слобода превоз“ Ленин Јовановски изјави дека доколку не се оствари средба со претставници на Град Скопје и градското претпријатие ќе има протести, а ако и натаму нема резултат, приватните превозници најавуваат штрајк.
-Во опција е и поднесување претставка до Антикорупциската комисија, а можеби и тужба на адреса на директорот на ЈСП за злоупотреба на службена должност, затоа што парите наменети за нас се пренасочуваат на друга страна, изјави Јовановски.
Пред еден месец автобусите на ЈСП „Скопје“ не возеа еден ден кога вработените стапија во колективен штрајк зашто немаа земено плата. Потоа, поради долг кој не можеше да го наплати од ЈСП односно од Град Скопје, престанаа да сообраќаат автобусите на приватниот превозник „Макекспрес“.

error: Content is protected !!