ФОТО: Повторно демолиран клубот „Цар Борис III“ во Охрид

Просториите на бугарскиот клубот „Цар Борис III“ од Охрид повторно демолирани.
Во текот на ноќта се искршени стаклата на влезот на просториите во кои се наоѓа клубот на здружението на граѓани „Цар Борис III“- Охрид.
Нападот се случил околу 2 часот после полноќ. Очекувајте детали во текот на денот.
Инаку според последните измени кои беа направени во Собрание врз законот за здруженија и фондации, бугарските културни центри во земјава имаат рок од три месеци да ги променат имињата на здруженијата.

Во меѓувреме законот е испратен и во венецијанската комисија.

error: Content is protected !!