Сопругата е болна од рак: Жика Јакшиќ не можеше да издржи, се расплака и откри многу тешки работи

Жика се расплака и се распарчи.

Жика Јакшиќ не можеше да ги задржи емоциите во емисијата „Никогаш не е доцна“. Слушајќи ја судбината на еден натпреварувач, Жика се расплака и се распарчи.
Натпреварувачот Петар Спасојевиќ (61), како што вели, цел живот се занимава со музика, но никогаш не направил голема кариера.
Петар во разговорот со Јакшиќ откри дека е татко на две ќерки и дедо, а настапот во шоуто „Никогаш не е доцна“ му е многу важен, а зошто во разговорот со Жика откри неговата постара ќерка.
– Оваа емисија е многу важна за нашето семејство, посветена е на мајка ми, која е болна, болна од рак. Тато ѝ го посвети овој настап, таа денеска не дојде, но не чека и не гледа дома – рекла ќерката, а по нејзините зборови Жика упати силна порака за сопругата на Петар, која расплака многумина:
– Драга Зорица, нека оваа песна и настапот на твојот сопруг бидат дополнителна сила во твојата борба. Сигурен сум дека сето тоа ќе придонесе за вашата победа.
Не е прв пат Жика да пушти солза во шоуто, но овој пат на работ беше и Маре, а ова е доказ дека овој кандидат ги купи сите кои со емоции го гледаа неговиот настап.

Кога жирито дојде до здив, следеа коментари кои дополнително го трогнаа Петар.
– Ова шоу има своја магија, но има некои навистина посебни моменти, ова беше тој момент, благодарам – низ солзи рече Жика и додаде:

– Сакам да ви честитам вам и на вашето семејство што имате таков татко. Кога некој ќе праша како изгледа вистински белградски шмекер, вака изгледа. Браво Петре – заклучи тој.

error: Content is protected !!