(ВИДЕО) Се појавуваат нови снимки од Тетово – ќе останете без зборови по она што ќе го видите

Големи поплави во Тетово.
Дождот ги наполни со вода дел куќите во Тетово. Многу патишта се непроодни за пешаците.
Како што се гледа на видеата кое ќе ги видите во продолжение, патиштата се полни со вода, а каналите за атмосферски канали се блокирани.
Како што се дознава по врнежите, оштетувања има и на повеќе куќи во градот, но се уште не се знае какви се штетите.
Локалната власт и кризниот штаб се уште не излегле да ја видат државата Тетово во овие моменти каде дождот не престанува.

error: Content is protected !!