Возачот на камионот веднаш УАПCЕН – оденесен е на Суд: Го очекува голема казна

Возило на приватната компанија чиј камион неовластено влегол на плоштадот Македонија, по што причинил материјална штета – НЕМА ДОЗВОЛА ЗА ДВИЖЕЊЕ на плоштадот, иако има поднесено такво барање, соопшти Град Скопје.
Возачот, странец, државјанин на Турција е приведен и изведен пред суд.
За овој настан МВР ќе поднесе и соодветен поднесок.
Градот Скопје по извршениот инспекциски увид издадоа санкција која правното лице ќе треба да ја плати во рок од 10 дена, во спортивно ќе следи прекршочна и кривична пријава, велат од Градот Скопје.

error: Content is protected !!