Фуркан синоќа не можел да спие: Вистинита случка која се случила во болница во Македонија – ќе ве остави сите без збор

Многумина го сакаат, затоа што е еден од ретките новинари кои зборува против сите. Има и такви кои се негови „хејтери“ односно имаат замерка за начинот на неговата работа.

Сепак, новинарот Фуркан Салиу со сигурност е еден од најдобрите во својата професија во државата во овој момент.
Не само поради начинот на кој открива многу скандали, тогај секогаш е на страна на вистината, колку и да е болна таа.

А синоќа, сподели статус на Фејсбук после кој, како што рече тој, не можел да спие. Веројатно и многу други. Еве за што се работи:
-Скоро секој ден слушам неверојатни стории од луѓе кои бараат помош затоа што системот е нефункционален, но оваа што ја слушнав денес не ми дава да заспијам.
Дете со акутна лимфатична леукемија после првата терапија паѓа во кома и мора итно во просторија за реанимација. Во едниот лифт не го собира креветот, другиот не работи. Медицинскиот тим бара друг помал кревет кој ќе го собере во другиот лифт, во меѓувреме детето умира…
И сето ова се случува пред очите на родителите.

Поради вакви случаи заминуваат луѓето од оваа држава. Заминуваат затоа што полицијата не ги штити, здравството не може да ги лечи, а судството дели неправда.
Дајте почнете со изградба на клиничкиот центар веќе!!! Доста со политички инаети кои што не чинат човечки животи.

Дајте им можност на оние малкумина чесни лекари што ни останаа да работат во нормални услови.
Знаете ли колку се важни тие 3 минути за тешко болно дете?

Немојте бре луѓе, аман немојте си играте барем со здравството

error: Content is protected !!