Maкедон – чудо од дете: Во конкуреција со 4.000 ученици од цел свет донесе златен медал

Maкедон – чудо од дете: Во конкуреција со 4.000 ученици од цел свет донесе златен медал

Тој е гордост на цела држава. За него допрва ќе слушне и светот. Вистински генијалец!
Вистинско чудо од дете, Македон Димитровски ученик во О.О.У „Лирија“ Тетово има само 7 години но решава математички задачи од втора година од средно образование. Овој мал генијалец ни донесе златен медал по математика, во конкуренција со 4.000 учесници од цел свет.
Македон е дружељубив и секогаш расположен за своите другарчиња и соученици. Меморијата на Македон е на завидно ниво, зборува течно англиски, а учи грчки, германски и кинески јазик.
Неговата наставничка Јасмина Костовска секогаш ја прилагодува наставата за него, со повеќе обврски, покомплицирани задачи. Таа вели дека знаела каков ученик ќе има, а тоа во нејзината 27 годишна кариера бил огромен предизник.
Гостувањето на Македон заедно со неговите родители во утринската програма на Сител Телевизија погледнете ја подолу:

error: Content is protected !!