Земјотрес во Македонија – познато во кој град бил епицентарот

Земјотрес во Македонија – познато во кој град бил епицентарот

Веста продолжува веднаш по рекламата:
Утрово во Босна, а попладнето во Македонија. Два земјотреси во текот на овој ден на Балканот.
Граѓаните на социјалните мрежи во мала паника, што се случува и дали ќе продолжи. Не ретко има и такви кои велат, после првиот, секогаш вториот земјотрес е посилен.
Земјотрес со јачина од 2 степени денеска е регистриран во близина на Кичево. Епицентарот бил на 17 километри од градот. Потресот бил на длабочина од 10 километри.
Во регионот, денеска имаше земјотрес во БиХ. Станува збор за земјотрес со јачина од 4,6 степени регистриран кај Травник. Денеска се стресе и соседна Грција.

error: Content is protected !!