Замина во вечноста: Еден од најдобрите СВЕТСКИ лекари – почивај во мир проф. д-р Јовица Угриновски

По тешко боледување, утрово на 77-годишна возраст по чина проф. д-р Јовица Угриновски, основач и претседател на Управниот одбор на „Неуромедика”, информираа попладнево од оваа здравствена установа.
Со огромна жалост сакаме да ве известиме дека утрово на 77-годишна возраст по тешко боле дување поч ина нашиот ценет и почитуван профорот д-р Јовица Угриновски. Профот Угриновски беше основач и претседател на Управниот одбор на “НЕУРОМЕДИКА”.
– Менаџерскиот тим и сите вработени изразуваат огромна почит и благодарност за соработката и успесите во работењето, се наведува во соопштението на болницата на социјалните мрежи.
Министерот за здравство, д-р Беким Сали изразува длабоко жалење за тажната вест за смртта на професор д-р Јовица Угриновски.

– Здравствениот систем остана без врвен неврохирург и професионалец во оваа област. Изразувам сочувство до семејството и блиските за оваа огромна загуба, посочи министерот Сали.
Претходно во изразувањето жалење се приклучи и поранешниот министер за здравство, Венко Филипче. Тој му се заблагодари на Угриновски за пренесените неврохируршки и животни искуства.

error: Content is protected !!