Светот стравува од ова: Нема празен кревет – со голема епидемија се соочува Белгија

Вонредна вест ја потресе Европа и светот.

Нова епидемија на повидок. Колку е опасна?
Одделите за педијатрија во болниците во Белгија се преоптоварени поради епидемија на бронхиолит кај децата, слична е состојбата во соседна Франција.
Според информациите, ниеден кревет веќе не е слободен во поголемите болници во главниот град Брисел.
Педијатриската итна помош е преплавена со работа, порачаа од болницата Сен Пјер.

error: Content is protected !!