Судот само што одлучи: Познато е колку години затвор добија Анџело, Клементина и Андреј за у6иcтвото на Денис Тот

Во Основниот Кривичен суд денеска беше објавена пресудата за случајот за убиството на хрватскиот ракометар Денис Тот, кој беше претепан до смрт пред ноќен клуб „Привилиџ“ во градскиот парк во Скопје.
Во овој процес, Основното јавно обвинителство – Скопје ги гонеше обвинетите Анџело Ѓоргиевски, Клементина Левковска и Андреј Костовски за кривично дело „у6иcтвo“ од член 123 став 1 во врска со член 22 од Кривичниот законик.
Виновни за сторено кривично дело у6иство.
При одлучување за видот и висината за санкцијата, Судот ги имаше сите отежнувачки околности.
Анџело Ѓоргиевски е 18 години, во која казна му се смета и времето поминато во притвор

Климентина казна затвор од 18 години
Андреј Костовски судот го осудува на казна затвор од 16 години

error: Content is protected !!