Отишол во мобилара да му го поправат телефонот: Кога му рекле дека е исправен, тој само заплакал

Се почнува така што еден доста стар и изнемоштен човек отишол во една продавница која се занимава со поправка на сите видови мобилни и прашал што е со неговиот телефон, зошто никако не работи ниту ѕвони? Момчето кое се занимава со поправка на такви уреди, го прегледал неговот телефон, проверил и се покажало дека со телефонот на старецот е се во ред.
„Господине, со вашио


т телефон е се во најдобар ред. Целосно е исправен и ништо не му фали“!
Кога и друг работник во мобиларата му го повтрдил истото, на старецот очите му се наполниле со солзи и заплакал.
Поштил огромна солза и низ солзи рекол:
„Па, зошто никој од моите деца не ме бара?“

Имате ли и вие стари родители? Немојте поради вашите бројни животни обврски некогаш да помислат дека се заборавени!!!

error: Content is protected !!