Фуркан со став за протестите во Скопје: Тие што протестираат се во долгови до гуша – мора да го прават тоа
Според најавата од превозниците, блокадите низ градот остануваат сè додека не се најде заедничко решение со градските власти за долгот кој, како што тврдат приватните превозници, градот и ЈСП го имаат кон нив

Бројни жители на Скопје останаа заглавени со нивните автомобили на булеварите, откако од рано утринава приватните автобуски превозници ја почнаа најавуваната масовна блокада на градот.

За сето тоа реагираше и новинарот Фуркан Салиу, кој им даде поддршка на луѓето кои протестираат. Еве што напиша тој:

-Градот бил блокиран? Сe жалите?
Луѓе, меѓу тие што протестираат има шофери што хранат семејства а градот им должи по 10,15000 евра. Веќе се во долгови до гуша по бензински затоа што возеле иако не земале пари само за да не дојде дo ваква ситуација.
Во ваква криза на човек да не му се исплати тоа што му следува во најмала рака е нехумано.
Приватните превозници треба да ги платат долговите на ЈСП?

error: Content is protected !!