Сашо се изнервира: Ми стаса покана – па вие сакате да ме понижите?


Актерот Сашо Тасевски, кој е многу активен на социјалните мрежи, пред малку добил покана, за која е во шок:
Батко ви Сашо го викаат наредната недела во Драмски да полага реаудиција, да видат дали сум добар глумец, оти немам глумено три години, НЕ ПО МОЈА ВИНА. Значи никој не ми понудил улога па не сум ни одбил никого.
Јеби га во закон у посраното Министерство за култура пишувало така.

И сега треба за една недела да излезам пред некоја комисија во театарот која ќе оценува дали ме бидува за глумец после земена државна награда, после две направени успешни монодрами, едната Секс дрога и рокенрол, која во Драмски ја одиграв 45 пати. Монодрами од саатипол сум дрндал сега треба посран монолог да ви кажувам док се триете доле, леле шо му правиме на Сашо ?
Некој решил да ме брка од работа изгледа, пошо ова е понижување.

Место да ме поделат за улога да глумам у театар ме викаат на аудиција ко почетник.
Ненормални ли сте?, пишува тој.

error: Content is protected !!