Ова е идеалното време, еве кога треба да ја накитите новогодишната елка


Иако не постои точен датум или временски рок за китење елка, експертите имаат неколку совети кои можат да ви помогнат во носење на одлуката.
Традиционално, елката не се поставувала и украсувала пред 31-ви декември, но многумина ја украсуваат 12 дена пред Нова година, додека некаде таа се поставува за Св. Никола.
Од друга страна, експертите советуваат дека елката не се поставува многу порано, туку две недели пред Нова година, за да не ги изгуби сувите иглички и да не се исуши.
Со ова мислење не се согласуваат лицата кои ги одгледуваат и тврдат дека е најдобро да се земаат елките што е можно порано бидејќи се сечат во средината на ноември и подобро е што поскоро да се стават во вода.
Се разбира, во случај да користите пластична елка, може да ја поставите и порано.
Сепак, доколку мислите дека пластичната елка е подобар избор, токму поради избегнување на горе споменатите проблеми – се лажете.

error: Content is protected !!