Мајка почнала да плаче кога видела со кој нејзиниот аутистичен син лежи на подот


Една мајка почнала да плаче кога го видела синот како лежи на подот со своето куче. Без никакво поттикнување лежи на своето ново куче, но со неопислива поврзаност.
Видете го ова? Никогаш не сум доживеал такво нешто. Вчера беше првиот ден кога мојот 5-годишен син Остин, кој има аутизам, го запозна своето ново службено куче, Торнадо.

Ние сме Американци кои живееме во Јапонија и се подготвуваме речиси две години да се сретнеме со Торнадо.
Оваа фотографија го прикажува лицето на мајка која го видела своето дете, кое не може да се прегрне, измие, облекува, гушка и допре, безгрижно лежи на своето ново куче без никаков поттик, но со неопислива поврзаност.
Ова е лицето на мајка која го видела својот син во многу неуспешни социјални интеракции на игралиштата кога се обидувал да се дружи. Било кој пријател. Секоја врска.

Таа седеше со нејзиниот син додека плачеше со месеци бидејќи тој нема никакви врски надвор од неговото семејство без разлика колку напорно се труди и колку вредно ја посетува терапијата за аутизам. Сето ова не може да му се пренесе на светот околу него. Но, сега таа молчеше зад синот и го гледа без да каже ниту еден збор бидејќи целиот воздух ги напуштил нејзините бели дробови.
Овој момент вреди секоја борба за мојот син, секоја дијагноза, секој нов помошник, секој потрошен долар, секој пополнет формулар, секој училишен состанок, секоја солза пролеана, секој чекор напред, секој чекор назад и секое прашање за неизвесна иднина.
Поради ова – поради Tорнадо – знаев дека сè ќе биде во ред. Како мајка сум видел многу предизвикувачки и болни моменти кои ги доживеал мојот син и сме плачеле заедно. Вчера плачев од друга причина. Тоа беше неописливо чувство.

Оваа објава на Фејсбук стана вирална за само 24 часа – и речиси една недела подоцна, таа сè уште циркулира на интернет; споделенa е речиси 300.000 пати и им се допадналa на речиси 828.000 луѓе.
Коментарите на таа објава се трогателни, а секој од нив ужива голема популарност.

Нема ништо полошо од тоа да го гледате вашето дете како се справува со нешто како аутизам, особено затоа што се чувствувате беспомошно. Ова е прекрасен момент за оваа прекрасна мајка бидејќи можеше да биде сведок на создавањето на пријателството на нејзиниот син.

error: Content is protected !!