СКАНДАЛ во Велес: Професорка HAПАДHATA од ученик во ОСУ „Јовче Тесличков“ (ВИДЕО)


Настанот се случил во Октомври 2019 год, нападнатата професорка е со иницијали Б.С. , а директорка во тоа време била лицето О.К., која според изворот,не превземала соодветни мерки!, пренесе Канал 5.
Канал 5 ТВ како општествено одговорна компанија, бара од МВР уште вечерва да почне да го разрешува случајот , за кое добивме и видео, и за кое добивме и одфредени податоци, од кои се гледи и се слуша дека ученикот кој снима зборува на албански јазик ( што е тотално ирелевантно за настанов, можел да зборува и кинески ), а податоците кои ни се доставине и кои ќе бидат анонимни засекогаш за јавноста се следниве:
– Малтретираната професорка е со иницијали Б. С. од ОСУ „Јовче Тесличков“

– идентитетот на учениците кои ја малтретираат не е познат
– Натсанот/булингот се случува во економското училиште во Велес – “Јовче Тесличков”
– Тогашната директорка на училиштето била лицео со иницијали О. К. а сегашен директор на истото училиште е лице со иницијали В. Т.
Уште еднаш ја потенцираме важноста на одговорните иснстиуции, обинителството и судовите дека толеранција за вакви настани не смее да постои, и бараме од МВР ургентно да почне да го разрешува овој срамен, за професорската фела, но и за нашата држава , чин.
Лицето кое ни ги достави овие информации и самото видео, ќе остане аноанимно, но познато само за редакцијата на Канал 5 ТВ и за надлежние институции.

Извор: Канал5

error: Content is protected !!