Божиновски: Ми праќаше пари да пишувам против Зоран Заев и ми велеше „растури ги тие муртински копилиња“

Зоран Божиновски Буревесник синоќа во Тешки муабети на Инфомакс открива дека Васко Ковачевски му носел пари за да не пишува против него туку против Заев.
– Ми носеше пари преку шоферот за да пишувам против Зоран Заев, односно велеше да ги растурам тие муртински копилиња, само мене не ме чепкај, раскажува Божиновски.
2019-2020 Васко Ковачевски со фалисификувана диплома за завршено високо образование на Универзитетот “Драган Даравелски”.
Васко има купено диплома менаџер за човечки ресурси, а во пакет си купил и магистерска, оти му фалеле 240 кредити, а претходно е назначен за директор со 180 кредити.
Јас со СДС не сум имал никаква калимера, јас имав војна до истребување со ДПМНЕ бидејќи мене во Белград во 2011 ми дојде тој портпаролот Бичиклиски за настап на еммисија каде броев кои пет луѓе ќе завршат кариера за ова што ќе го објавам, меѓу нив и Груевски, Мијалков… Да сум кажел колку пари треба за да прекине војната, објаснува Божиновски.

error: Content is protected !!