Скопје на 9-тото место на листата на најзагадени градови во светот

Скопје на 9-тото место на листата на најзагадени градови во светот
Скопје денеска се најде во врвот од листата на најзагадени градови во светот, односно на деветото место.
На оваа неславна листа втор е главниот град на Босна и Херцеговина. Пред Сараево се наоѓа само индискиот град Доха.
Податоците покажуваат дека индексот на загаденост на воздухот во Сараево утрово изнесуваше 218, што означува со „многу нездав“. Индексот за Скопје пак, е 165, што означува „нездрав“ воздух.

error: Content is protected !!