(ВИДЕО) Геге сподели страотно видео од Штип: Maж претепан и фрлен – вели дека Мицкоски се спрема за геноцид врз Ромите

Геге Демировски со Фејсбук статус кој го пренесуваме во целост, без измени:

Христијан мицковски претседателот на вмро дпмне вака се спрема нов геноцид врз Ромите во МК , но нема да ти успее
Геге е спремен ако треба војна со тебе ке направам Ромоте нема да ја напуштат МК ,
Почитувани мои Роми и кај да сте да го споделете видеото

Претепан Ром од вмровците во штип
Го тепаа и го фрлеа во кров од кука

Затоа што вмровците им се заканиа на Ромите да си ја напуштат куката и да си одат од штип , Денес во штип утре може и низ цела Македонија каде што живеатт Ромите , Јавно ги повикувам сите Ромски партии
И сите ромски аргати на вмро дпмне да си се повлечат под хитно кој се во коалиција доколку не се повлечат од вмро дпмне тој не е Ром и си го гледа само својот интерес и нее пожелен во Ромскиот народ.
И со своите роднини и пријатели ги нападнаа Хакан Ибов од штип и неговата сопруга Јлдза Јусуфова , и им е кажано од истите горенаведени имиња да ја напуштат својата кука Само дека се Роми
Гледај те го видеото како го тепале и каде го фрлиле

Апрлирам до институциите на Државата и општината да се рачисти случајот доколку не се рачисти случајот следува масовни протести од цела МК во штип

Со Почит Геге Демировски

error: Content is protected !!